De 10 leukste speelgoed cadeau’s voor een jongetjes eerste verjaardag

Mijn kleinste spruit wordt over een kleine week alweer een jaar. Waar blijft de tijd?! Het is echt waar wat ze zeggen, bij een tweede gaat alles nog sneller!

Met Archie zijn verjaardag in het vooruitzicht ben ik op zoek gegaan naar wat voor cadeau’s nou echt leuk zijn voor de eerste verjaardag van een jongetje. En ik kan je zeggen ik heb me rot gezocht. Eén jaar is namelijk nog best wel een lastige leeftijd vind ik. Ze zijn voor veel dingen of al weer net te groot en voor heeeeel veel dingen echt nog veel te klein.

Juist omdat ik het zelf zo’n zoektocht vond leek het mij leuk om de tien leukste speelgoed cadeau’s met jullie te delen.

1.Rubbabu speelgoed
Rubbabu is een geweldig leuk merk dat zowel voertuigen en diertjes met wielen, maar ook ballen in verschillende vormen en maten maakt. De producten worden gemaakt van natuurlijk rubber met een foam vulling. Je kan dus wel zeggen dat het min of meer onbreekbaar is. Perfect voor kleine boefjes die graag met auto’s spelen maar er ook regelmatig mee gooien.

2. Duplo
Wie kent het niet?! Ik denk dat ieder kind er wel mee heeft gespeeld en ik ken geen kind dat het niet leuk vind. Wij hebben zelf al een aardige bak vol met Duplo en Archie vind het geweldig om met de diertjes die daar bij zitten te spelen. Voor het echte bouwen is een éénjarige natuurlijk nog te klein, maar dit kun je wel samen doen. Het leuke van Duplo is dat het leuk blijft, ook naarmate je kind wat ouder wordt. Abbygaehl is ondertussen vier maar speelt nog steeds heel graag met de Duplo.

3. Wheelybug
De Wheelybug is een leuk klein wagentje in de vorm van een diertje. Ze zijn er in twee formaten en de kleinste is al geschikt voor kinderen vanaf ongeveer één jaar. Ze zijn heel wendbaar, zacht en vrij klein. Ze kunnen dus weinig schade aanrichten en je kan ze gemakkelijk ergens opbergen. De designs zijn echt geweldig, maar de egel, tijger en het bijtje zijn absoluut mijn favorieten.

4. Little People
Schattige kleine poppetjes en diertjes. Welk kind houd hier nou niet van? Het echte fantasiespel zal natuurlijk nog even op zich laten wachten. Maar de meeste kinderen van één jaar vinden het gewoon al leuk om de poppetjes vast te houden en er mee rond te lopen. Er zijn ontzettend veel leuke sets van Little People te vinden, zoals onderandere; een boerderij, vliegtuig, brandweerauto, dierentuin en een bouwplaats.

5. Hobbeldier
Een hobbeldier, wie wil dat nou niet? Ik vind het zelf altijd zo ontzettend relaxt om op een schommelstoel te zitten. Je hebt voor kleine kinderen speciale hobbeldieren met een riempje, zodat je ze vast kan zetten en ze er niet van af kunnen vallen. Zo heb je bijvoorbeeld een koe, schaap, leeuw, draak of een olifant.

6. Treinbaan
Oké eerlijk toegegeven, nee, een éénjarige gaat nog geen treinbaan in elkaar zetten. Maar weet je hoeveel plezier ze kunnen hebben door met de trein over de baan heen te rijden? Vooral als je wat bruggetjes en viaducten hebt. Gegarandeerd succes!

7. Ballenbak
Welk kind is er nou niet gek op een ballenbak? Er in “duiken”, jezelf er in begraven of een gevecht met de ballen, één groot feest! Enigste nadeel? Jij als ouder zal continue de ballen bij elkaar moeten rapen! Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende ballenbakken, zo heb je ze met bekende figuren zoals bijvoorbeeld bumba of nijntje, maar je hebt ook ballenbakken die een hele verstevigde rand hebben (die vind ik zelf stiekem wel heel erg gaaf).

8. Speeltent of tipi
Een speeltent of tipi is ook een leuk cadeau voor de eerste verjaardag. Kinderen kunnen hier zo veel plezier uit halen. Zich er in verstoppen, even tot rust komen, fijn spelen, in boekjes kijken, of stiekem kattenkwaad in uit halen.

9. Blokken en stapeltorens
Dit zorgt gegarandeerd voor uren speelplezier. Archie zijn favoriete activiteit op het moment is het zo snel mogelijk omgooien van de stapeltoren als ik die probeer op te stapelen. Hij heeft dan zo’n plezier en ligt helemaal in een deuk. Janod heeft bijvoorbeeld hele leuke stapeltorens maar er is ook een hele leuke te koop van Woezel en Pip. Het leuke van blokken is dat ze hun eigen fantasie hier op los kunnen laten. Van hoge torens bouwen tot echte kleine huisjes. Je hebt hele leuke blokkensets van onder andere Little Dutch, Nijntje en Woezel en Pip.

10. Jellycat knuffel
Welk kind is er nou niet gek op het knuffelen van een knuffelbeest? Het kan zorgen voor troost tijdens verdriet of comfort tijdens het slapen. Maar het kan ook deel uitmaken van een leuk fantasiespel. De knuffels van Jellycat zijn van geweldige kwaliteit, de ontwerpen zijn allemaal even prachtig en ze zijn stuk voor stuk heerlijk zacht. Kies bijvoorbeeld voor een stoere draak, lieve teddybeer of een grappig aapje.

Er is zo veel leuk speelgoed te koop in allerlei vormen, maten en prijsklasses. Wat is jouw favoriet uit deze lijst?

Er is in dit artikel gebruik gemaakt van affiliate links.


Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. maart 9, 2019

    […] mijn vorige artikel deelde ik de 10 leukste speelgoed cadeau’s voor de eerste verjaardag. Maar ik moet eerlijk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *