Recept – Smorridge bowl

Ik hoor je nu bijna denken, een wát voor bowl?! Maar je leest het goed, een smorridge bowl! Ik heb geen idee of dit ook echt daadwerkelijk een ding is of dat ik gewoon een belachelijke naam heb gegeven aan dit goddelijke ontbijt. Maar het is absoluut mijn nummer één favoriete ontbijt, dus ik wist dat ik het met jullie moest delen!

Een smorridge bowl is een combinatie van een (sm)oothie en van havermout (p(orridge) in het Engels). Ik kwam de combinatie tegen op youtube en het leek me een match made in heaven. Toen ik het uitprobeerde bleek ik geen ongelijk te hebben.

Ik gebruik voor dit recept cups in plaats van grammen en milliliters. Ik merk dat ik dit steeds vaker doe omdat het zo gemakkelijk in gebruik is. Heb je nou zelf geen cups in huis zijn er tal van websites die je kunnen helpen met het omrekenen!

De ingrediënten die je nodig hebt:
– 1/2 cup havermout
– 2 theelepels chia zaad
– 1/2 cup melk (of water)
– 2 theelepels cacao poeder
– kwart theelepel kaneel
– 1 theelepel honing (of andere vorm van zoetstof)
– 3/4 cup diepvries aardbeien
– 1/2 banaan
– 3/4 cup yoghurt (ik was heel stout en heb vanille yoghurt gebruikt

Werkwijze:
1. Doe de avond van tevoren de havermout, chiazaad en melk bij elkaar in een bakje dat je af kan sluiten. Mix het goed door elkaar heen en laat het de nacht in de koelkast staan.
2. ’s Morgens breng je de havermout op smaak met het cacao poeder, kaneel en honing.
3. Als je dit alles bij elkaar hebt gevoegd schep je de havermout over in een schoon kommetje en duw je het naar één kant toe.
4. Dan ga je de smoothie maken. Je doet de aardbeien, banaan en yoghurt in een blender en mixt alles goed door elkaar.
5. Vervolgens giet je de smoothie aan de andere kant van het kommetje, naast de havermout.
6. Als laatste kan je je smorridge bowl nog mooi opmaken met wat havermout vlokken, aardbeien of ander fruit.

Zoals je ziet is het een enorm makkelijk recept, maar de smaak en combinatie van de havermout en smoothie is echt geweldig. Nou vind ik dat beide sowieso erg lekker, maar nu hoef ik nooit meer te kiezen welk van de twee ik als ontbijt ga eten!

Het enigste wat je moet onthouden is dat je de havermout echt de avond van tevoren klaar maakt. Doe je dit niet, dan is de havermout hard en niet lekker om te eten.

Wat vind jij van deze smorridge bowl? Ga jij het ook eens uitproberen of is dit niet voor jou weggelegd?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *