Mijn me-time

Er is nog al wat over te doen geweest de afgelopen tijd in blogger/vlogger land. En laten we eerlijk zijn, niet alleen daar, maar ik heb het idee dat me-time bij iedereen tegenwoordig wel heel erg speelt. Of je nou kinderen hebt of niet, een fulltime baan of thuismoeder bent, iedereen is op zoek naar tijd voor zichzelf.

Ik heb altijd het idee dat je vroeger nooit iemand hoorde klagen over te weinig tijd voor zichzelf, of dat ze meer “me-time” nodig hadden. Waar ligt dat toch aan? Is het zo dat de mensen tegenwoordig meer druk voelen. Ik bedoel, we moeten tegenwoordig nog al aan wat idealen voldoen toch? We moeten allemaal getrouwd zijn, minimaal twee kinderen en een koophuis hebben en vergeet de fulltime baan, om dit allemaal te kunnen bekostigen niet. Daarnaast is het ook nog de bedoeling dat je een druk sociaal leven hebt en het liefst ook nog mee helpt op de school van de kinderen. Wat blijft er dan nog aan tijd voor jezelf over?

Nu verkeer ik in de luxe positie dat ik fulltime thuis ben voor de kinderen. Enigste minpunt daar aan is dat ik dan ook 24/7 met de kinderen bezig ben. Ik heb niet even een “pauze” omdat ik zelf naar mijn baan ga en ik de kinderen naar de opvang breng.

Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik geniet er nog steeds iedere dag vol op van en ik ben nog steeds mega blij dat we deze beslissing hebben genomen. Maar aan het einde van de week moet ik eerlijk toegeven dat ik toch wel even snak naar een momentje voor mezelf. Even rust, zonder dat gezellige getetter van spelende kinderen om me heen.

Tijd voor jezelf hebben betekend natuurlijk voor iedereen iets anders. En ik denk ook dat de behoefte naar deze tijd voor iedereen anders is. Ik hoef niet perse een hele dag voor mezelf, een hele middag lijkt me zelfs al wat veel. Maar geef me een uur om een warm bad te nemen, geurkaarsjes er bij aan, een goed boek, eventueel een lekkere kop thee en ik voel me weer helemaal opgeladen en ready to go!

Zoals ik eerder al in mijn artikel over mijn goede voornemens vertelde wil ik dit jaar echt beter mijn best gaan doen om meer tijd voor mezelf te nemen. Ik heb namelijk nog al eens de neiging om mezelf te vergeten of mijn eigen behoeftes opzij te schuiven voor die van anderen. Wat soms kan resulteren in dat ik echt op ben en daardoor nog al kribbig kan zijn. Win win dus als ik toch die momentjes rust wat vaker weet te pakken!

Hoe zit dit bij jou? Neem jij genoeg tijd voor jezelf? En ervaar jij veel druk van alle idealen waaraan iedereen tegenwoordig wil voldoen?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jose schreef:

    Heerlijk zo nu en dan tijd voor jezelf, heeft een mens zo nu en dan ook echt nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *