Mijn goede voornemens voor 2019

Oké oke, eigenlijk is het natuurlijk not done om in de tweede week van januari nog eens te gaan beginnen over goede voornemens, ik bedoel ik zie blue monday al om het hoekje gluren. Maar ik ben vastbesloten me aan mijn voornemens te houden en daarom wil ik ze toch graag opschrijven.

Allereerst kun je natuurlijk een flinke discussie aangaan, ik bedoel, is het nou wel nodig die goede voornemens? Niemand houd zich er toch aan, dus waarom aan die onzin beginnen in the first place?

Ik persoonlijk ben van mening dat het fijn is om af en toe een nieuwe frisse start te maken, nieuwe doelen voor jezelf te stellen en jezelf te ontwikkelen tot een “betere jij”. Natuurlijk kan je dit op ieder willekeurig moment van het jaar doen, maar ik vind het nieuwe jaar daar een perfecte tijd voor.

Goed, laten we even terug komen op het daadwerkelijke doel van dit artikel, namelijk; mijn goede voornemens. Here we go.

1.Mijn eigen blog beginnen

Dit is absoluut mijn nummer 1 goede voornemen en het staat al zo lang op mijn lijstje. Way back in 2013 heb ik ooit een eigen blog gehad. Ik haalde hier zo veel voldoening en plezier uit. Wegens persoonlijke redenen (beëindiging contract op het werk, een depressie, zoektocht naar een nieuwe baan en ga zo maar even door) heb ik toen besloten te stoppen met mijn blog. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog altijd spijt van. Maar hé, dit goede voornemen kunnen we vast aftikken, want taadaa, kijk eens waar je bent!

2. De dingen soms wat positiever inzien

Ik kan soms een gigantische pessimist zijn, vooral als alles al niet helemaal gaat zoals ik wil, of verwacht. Gaat er dan nog meer fout, of maakt iemand een opmerking die ik negatief op kan vatten? Dan kan je er vergif op innemen dat ik het dus inderdaad negatief opvat. Dit is zo’n nare gewoonte en hier wil ik heel graag van af. Een goede reden om hier dit jaar extra hard aan te werken, want laten we eerlijk zijn. Niemand vind het leuk om pessimistisch te zijn.

3. Meer me-time nemen

Ik ben zo’n moeder die voor 110% voor haar kinderen gaat, dag en nacht, 24/7. Een moment voor mezelf heb ik dan dus ook bijna nooit. Daar wil ik dit jaar verandering in gaan brengen. Meer hierover zal binnenkort online verschijnen in een ander artikel.

4. Minimaal 8kg afvallen

Oké, ik weet dat dit goede voornemen bij veel mensen in het verkeerde keelgat kan schieten, vooral met de hele geweldige (ja dit meen ik echt) body positivity stroming die er op dit moment gaande is. De reden dat ik wil afvallen is ook niet perse omdat ik mijn lijf niet goed vind zoals het is, dat is het namelijk wel, ik bedoel hallo! Ik heb met mijn lijf twee prachtige kinderen ter wereld gezet, wat wil je nog meer?! Maar, ik heb een hele grote passie voor paarden en paardrijden, helaas, als je boven een bepaald gewicht bent wordt paardrijden voor veel paarden gewoon té zwaar en eerlijk, ik wil dat een paard ook gewoon niet aan doen. Ik wil dus heel langzaam naar een bepaald streefgewicht toe, en ik vind het prima als ik daar rustig de tijd voor neem. Maar mijn uiteindelijke doel is om ooit weer te kunnen gaan paardrijden!

5. Gezond eten en gezonder leren koken

Wat me meteen brengt tot mijn laatste goede voornemen. Ik wil graag gezonder leren koken en daardoor dus automatisch gezonder gaan eten. Ik ben zelf niet zo’n kok. Er zijn tal van mensen die het heerlijk vinden een uitgebreide maaltijd te koken aan het einde van de dag en daar volledig van ontspannen. Ik daarentegen raak compleet gestrest en zie er iedere dag weer als een berg tegenop. Ik bedoel; hallo spitstijd! (Lees; een baby die gevoed wil worden en wil slapen, een kleuter die moe is en aandacht wil, een hond die wil wandelen en ga zo maar door). Daarom wil ik vooral opzoek gaan naar gezonde maar makkelijk te bereidde maaltijden. Als iemand nog tips heeft? Deel ze alsjeblieft met me!

Doe jij aan goede voornemens? Laat ze achter in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Jose schreef:

  Geweldig leuk geschreven! En herkenbaar:)

 2. Daphne schreef:

  Oh wat is dit herkenbaar! En ja ook helaas die negatieve gedachtes. De “what if” is dodelijk voor m’n brein.

  • mamappeltaart schreef:

   What ifs zijn inderdaad echt killing. Die zijn dan ook een grote reden geweest waarom ik niet eerder ben begonnen met bloggen, want wat als mensen het nou niet leuk vinden wat ik te vertellen heb.

 3. Super leuk dat je weer gaat bloggen!!! Ga zo door zou ik zeggen en ik kijk er naar uit om je te volgen

 4. marcel schreef:

  lekker persoonlijk blog (lees erg herkenbaar…ja zelfs voor mij)
  is er een knop ergens waar ik je hier kan volgen? (behalve dan op instagram)

  • mamappeltaart schreef:

   Leuk om te lezen dat het voor jou ook herkenbaar is!
   Voor nu kan je me helaas alleen via Instagram en Facebook volgen (zie bovenaan de pagina). Daar zal ik iedereen op de hoogte houden als er een nieuw artikel online staat.

 5. Patries schreef:

  wow lieffie!!!
  wat goed!
  Och, wat ben ik trots op je!

 6. Erwin schreef:

  Jamie oliver heeft wen aantal boeken met makkelijke snelle maaltijden uitgegeven. Doel was daarin om binnen 30a35 minuten een maaltijd op tafel te hebben staan incl. voorbereiding. -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *