De tip voor doorlekkende buikslapers

De meeste ouders van een luierdragend buikslapend kind zullen het wel herkennen. De fijne verassing vroeg in de ochtend als je kind (voor de zoveelste keer) weer eens in doorgelekt. Je kind drijfnat, kleding drijfnat, slaapzak drijfnat en met een beetje pech kan je ook het hele bed nog eens verschonen. Kortom, boven op alle was die je toch al hebt liggen komt dit er ook nog eens bij, geen fijn cadeautje kan ik je vertellen.

Met Abbygaehl heb ik dit probleem nooit gehad omdat zij netjes op haar rug sliep. Archie daarentegen is een echte buikslaper. En ook nog eens eentje die graag een flinke voeding krijgt voordat hij gaat slapen, dit resulteerde er tot voor kort dus in dat ik bijna iedere ochtend een kleddernat mannetje aantrof, voor beide geen pretje.

Tot ik laatst bij Kleine Duimpjes was (een ontzettend leuk winkeltje met enkel duurzame producten, echt een aanrader als je eens in Eindhoven bent). Daar was toevallig de eigenaar van de Billenboetiek (shop in shop) aan het werk. We raakte aan de praat en ik vertelde haar over mijn probleem met het continue doorlekken van Archie. Zij stelde mij voor om eens een wasbare bamboe booster in zijn luier te gebruiken. Ja, gewoon in een wegwerp luier. Dit leek mij een geweldig idee en ik besloot om er twee mee te nemen.

Diezelfde avond kon ik niet wachten om het uit te proberen en ik was bijna extatisch toen ik Archie de volgende ochtend helemaal droog in zijn bedje aantrof, wat een feest! Geen koud nat mannetje, geen wasmand vol met slaapspullen, enkel een bamboe booster die ik moest wassen, dat is nog eens een verschil!

Wel moet je er echt goed op letten dat de booster goed in de luier zit en nergens er uit steekt want dan heb je als nog lekkages (dit heb ik helaas wel gehad, maar hier heb ik van geleerd). Ook heb ik wat uitgeprobeerd met andere luiers maar kwam tot de conclusie dat de luiers die we normaal gebruiken, als ook de maat die je normaal gebruiken echt het beste werken. Daarbij heb ik tot nu toe namelijk nul lekkages gehad.

Al met al ben ik ontzettend blij met deze tip en ik wou hem graag met jullie delen. Ik weet wel dat ik binnenkort nog een extra setje boosters er bij koop, zodat ik niet zoals nu iedere dag snel de boosters moet wassen omdat ze anders niet op tijd droog zijn.

Heb jij ook een buikslaper en heb jij ook te maken gehad met veel lekkages? Wat is jouw beste tip hier tegen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *