Waarom onze kinderwagen nog op zolder staat te verstoffen

Ik weet het nog zo goed. Toen ik de positieve zwangerschapstest van de zwangerschap van Abbygaehl in mijn handen had kon ik niet wachten om een kinderwagen uit te gaan zoeken, dat was echt één van de aankopen waar ik het meest naar uit keek.

We gingen dus ook al vrij snel na die positieve test naar de babywinkel om er één uit te zoeken. We hadden op dat moment een kleine auto, waren niet van plan die in te gaan ruilen voor een grotere dus het moest een beetje een compact model zijn.

Na verschillende modellen uitgeprobeerd te hebben kwamen we uit op de Easywalker Mini, een super gave, mega compacte, goed bestuurbare kinderwagen. We vonden hem zo leuk dat we meteen besloten om ‘m te bestellen. Ja, nog voordat ik überhaupt een goede echo had gehad. (Nu achteraf zou ik dat wat anders gedaan hebben, maar hé, het was mijn eerste zwangerschap en we waren enthousiast, haha!)

Maar goed, dan uiteindelijk is dat lieve kleine baby’tje geboren en moet ze niks van die leuke kinderwagen hebben. Ik weet dat allereerste rondje buiten na de bevalling nog zo goed. We deden haar een (nog veel te grote) jas aan, legde haar heerlijk onder een warm dekentje in de wagen en… mevrouw begon te krijsen als of ze vermoord werd. Ze vond het afschuwelijk. Ze had zo veel behoefte aan nabijheid en lichamelijk contact. Liggen in die kinderwagen voelde voor haar dus veel te onveilig en ver weg. En ongelofelijk maar waar. En het grappigste van het verhaal? Ik gebruikte hem zelf ook helemaal niet graag, want… we hadden ook besloten een draagdoek aan te schaffen.

Oh, wat vond ik dat heerlijk! Ik miste het zwanger zijn op het moment dat Abbygaehl op mijn borst lag direct. Het fijne gevoel dat je kindje zo ongelofelijk dicht bij je is en het getrappel in je buik, het had mij niet lang genoeg kunnen duren. Ik miste die aanwezigheid van haar dus ook enorm toen ze niet meer in mijn buik zat.

Maar toen deed ik haar voor het eerst in de draagdoek en voelde het bijna weer een beetje als of ik zwanger was. De eerste keer dat ik haar droeg was ze acht dagen oud. Het was nog steeds een klein popje dus het bolletje dat nu op mijn buik zat was bijna even groot als de omvang van mijn zwangere buik. Ze zat heerlijk tegen me aangeklemd en we voelden echt weer even als één. Het gevoel van missen viel van me af en sindsdien bleef de kinderwagen dus ook stilstaan.

Omdat Abbygaehl zo veel behoefte had aan nabijheid kwam ik ook bijna nergens aan toe in huis, want haar ergens neerleggen vond ze (soms) leuk, voor een paar minuten, maar dan had het haar weer lang genoeg geduurd en wilde ze terug naar mama. Nu ik de draagdoek had kon ik alles ineens weer doen. Zij zat dicht tegen mij aan en ik had mijn handen vrij, wat een uitkomst!

Excuse the mess. Bakken en koken betekend bij ons altijd; ROMMEL!

Ook met Archie heb ik de draagdoek heel veel gebruikt. Ondanks dat hij zich veel makkelijker even weg liet leggen was (en is) het in veel situaties gewoon heel handig als hij in de draagdoek zat. Als we bijvoorbeeld met Abbygaehl naar de speeltuin gingen, hij zat lekker warm en ik had mijn handen vrij om met Abbygaehl te spelen en haar te helpen. Boodschappen doen of met de hond wandelen? Dat is écht veel gemakkelijker als je geen kinderwagen hoeft te duwen. Ook gaan we vaak op stap met de bakfiets. Een kinderwagen in een bakfiest proppen terwijl er al twee kinderen in zitten is ook nog al een uitdaging ben ik bang. Een draagdoek of drager is daarentegen veel makkelijker mee te nemen.

Archie draag ik tegenwoordig niet meer in de draagdoek, maar in een drager. Als ik die al pak komt hij bijna naar me toegerend omdat hij er zo graag in wilt zitten. Het is zo leuk om te zien wat het met een kind doet, hij wordt er zo ontzettend enthousiast van.

Al met al, ben ik mega blij dat ik voor mijn bevalling had besloten een draagdoek aan te schaffen. It’s a total life saver! En ik zou (nu nog steeds) echt niet weten wat ik zonder zou moeten. Wat mij betreft de beste aanschaf die je kan doen wanneer je een baby verwacht.

Gebruik jij jouw kinderwagen vaak? Of draag jij jouw kindjes ook liever bij je als je op stap gaat?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Bertine schreef:

    ooh lijkt me heerlijk om je kind te kunnen dragen! zeker ook heel handig als je al een kindje hebt denk ik ja. ik heb een zwakke rug dus dragen zat er voor mij helaas niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *