Recept – broccoli schotel

Broccoli is iets dat we eigenlijk iedere week wel eten. Het is dan ook één van de weinige groentes die beide kinderen lusten. Maar, de standaard broccoli, aardappelen en (vega)vlees werd ik ondertussen wel een beetje beu. Ik probeerde eens wat anders en ik kan je zeggen het was heerlijk! Archie heeft er ook echt van zitten smullen, zo leuk om te zien! Abbygaehl heeft helaas wat meer moeite met nieuwe dingen proberen, die heeft alles dus gewoon apart op een bord gekregen in plaats van door elkaar gemengd.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 pangasius filets
600gr aardappelenschijfjes
2 uien
800gr broccoli
griekse yoghurt
kruiden (peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, zout, peper, klein beetje chillivlokken)

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in aardappelschijfjes. Maak de broccoli schoon en doe die vast in een pan met water en snipper de uien fijn in kleine blokjes.

Kook de aardappelen zo’n 10 minuten voor en laat ze goed uitlekken. Doe een scheutje olijfolie of een klontje boter in de koekenpan. Als deze opgewarmd is doe je de twee pangasius filets er bij. Voeg bij de filets de peterselie, knoflookpoeder, nootmuskaat en peper en bak deze gaar.

Als de pangasius filets gaar zijn haal je ze uit de pan en leg je ze even apart op een bord. Vervolgens bak je de aardappelschijfjes in dezelfde pan. Tegelijkertijd zet je het vuur onder de broccoli aan en deze kook je in 6 tot 8 minuten gaar. Als de aardappelschijfjes bijna gaar zijn voeg je de uitjes toe en deze bak je nog een paar minuten mee. Als de uien glazig zien en de aardappelen gaar zijn voeg je de pangasius en broccoli toe. Voeg twee flinke eetlepels griekse yoghurt toe en meng dit goed door elkaar, als je liever kookroom gebruikt kan dit natuurlijk ook.

Dit is het moment dat ik er voor Archie een portie uit heb gehaald (dit omdat hij nog geen toegevoegd zout krijgt). Als dit gedaan is breng ik het geheel nog wat meer op smaak met wat zout en chillivlokken.

Het was een probeersel en ik kan je vertellen dat dit zeker vaker op tafel komt te staan. Archie kon er geen genoeg van krijgen en ook John en ik vonden het een welkome afwisseling van de standaard manier waarop we broccoli eten. Hopelijk, als Abbygaehl het gerecht wat vaker heeft gezien durft ze het ook eens te proeven, wie weet vind zij het net zo lekker als wij.

Wat is de favoriete groenten van jouw kind(eren)? En probeer jij wel eens verschillende manieren uit om deze te bereiden?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *