De eerste schoenen kopen

Op de één of andere manier vind ik dit altijd weer zo’n grote mijlpaal. Archie liep al zelfstandig twee weken voor zijn eerste verjaardag. Ik wist niet wat ik mee maakte. Ik vond Abbygaehl al snel gaan toen ze twee weken na haar verjaardag liep, maar twee weken ervoor ging mij toch wel iets té snel.

Archie loopt nu dus al een ruime twee maanden helemaal zelf en je ziet hem met de dag vooruit gaan, super leuk! Maar nu het lekkerder weer begint te worden en we steeds vaker naar de speeltuin gaan werd het toch echt wel tijd om échte schoenen voor hem te gaan kopen. Natuurlijk had ik wel van die leuke leren slofjes waar hij ook goed op liep, maar ik vond dit toch wat te koud aan zijn voeten, plus het beschermd de voeten natuurlijk ook niet voldoende om buiten op te lopen.

Dit weekend zijn we dus op zoek gegaan naar zijn eerste echte paar schoenen. Echt een dingetje vind ik dat toch iedere keer. Van zo’n eerste paar wil ik dat ze echt leuk zijn. Dat als je ze aan ziet je zegt; ja! Dat zijn ze! Een beetje zoals een trouwjurk uitzoeken dus, hahaha! Nee hoor, dat is natuurlijk overdreven. Maar ik vind het wel belangrijk dat ze er echt leuk uit zien.

Maar prioriteit nummer één is natuurlijk dat het goede schoenen zijn, die passen bij de fase waarin hij nu zit. Hij loopt al enorm veel (kruipen doet hij bijna niet meer) maar echt ervaren is hij nog niet. De zolen moeten dus goed flexibel zijn, eigenlijk zo flexibel dat je ze gemakkelijk dubbel vouwt. Daarnaast moeten ze de enkel voldoende ondersteunen en goed om de voet heen zitten zodat die goed ondersteunt wordt. En dan nog het feit dat ze goed moeten passen, niet te klein, want voor je het weet zijn ze er al weer uitgegroeid. Maar ook zeer zeker niet te groot want dan blijven ze er maar over struikelen.

Gelukkig zijn we ontzettend goed geslaagd. We zijn gegaan voor ontzettend schattige donkerblauwe moccasins-achtige schoentjes van het merk Develab. Ik kende het merk nog niet maar heb me er even in verdiept en ze hebben een heel leuk assortiment. Ze zitten hem als gegoten, zijn lekker flexibel en geven hem voldoende steun. Het is zo mooi om te zien hoe hij er aan moet wennen om schoenen aan zijn voeten te hebben. Hij tilt zijn benen nog veel te hoog omhoog, maar ondanks dat liep hij meteen als een speer toen hij ze aan had.

Ik ben blij dat we zo goed geslaagd zijn voor kwalitatief goede schoenen die er ook nog eens leuk uit zien.

Wat voor schoenen koos jij als eerste paar uit voor jouw kindje toen die goed kon lopen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *