De 10 leukste niet speelgoed gerelateerde cadeau’s voor een eerste verjaardag

In mijn vorige artikel deelde ik de 10 leukste speelgoed cadeau’s voor de eerste verjaardag. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik voor Archie zijn verjaardag ook vooral op zoek ging naar leuke cadeau ideeën die geen speelgoed waren. Want zoals de meeste ouders vast wel zullen herkennen komen we echt om in het speelgoed. Daarom deel ik vandaag de 10 leukste cadeau’s die geen speelgoed zijn met jullie.

1.Boekjes
De één zal vinden dat dit ook onder speelgoed valt, de ander niet. Ik zelf denk dat als je echt kiest voor een mooi voorleesboek, dus geen kartonnen boekjes waar je kind zelf mee aan de haal gaat, het onder de categorie “geen speelgoed” valt. Archie heeft nog niet zo veel geduld om te luisteren naar verhaaltjes, Abbygaehl daarentegen kan rustig uren naar een verhaaltje luisteren. Een aantal aanraders zijn; De mooiste vis van de zee, Raad eens hoeveel ik van je hou, Rupsje nooitgenoeg, en absolute favoriet De Gruffalo. Maar er zijn bijvoorbeeld ook geweldige zoekboeken, die zullen zorgen voor uren gezamenlijk speelplezier.

2. Servies setje
Vanaf één jaar mogen kindjes echt met de pot mee eten en hoe leuk is het dan als ze dat kunnen doen van hun eigen serviesje? Archie heeft er één met voertuigen gekregen (degene op de foto hier boven), maar je hebt ze ook met bekende figuren zoals Winnie de Poeh, Dikkie dik of Woezel en Pip. Ik ben zelf vooral erg fan van bamboe serviesjes.

3. Rugzakje
Echt met een rugzak rondlopen zal waarschijnlijk nog niet gebeuren. Maar hoe leuk is het als je kindje een eigen rugzakje heeft om bijvoorbeeld mee te nemen naar het kinderdagverblijf, als je een dagje weg gaat of als opa en oma een keer oppassen? Ik zelf vind de rugzakjes van Rex London, Skip Hop en A Little Lovely Company erg leuk.

4. Bestekje met naam
Mijn beide kinderen hebben dit van mijn ouders gekregen toen ze geboren werden. Archie heeft het nu natuurlijk nog niet door dat zijn naam er op staat, maar Abbygaehl wel en die is er altijd zo trots op. Super leuk dus. Bij de meeste juweliers kun je bestekjes kopen en het daar ook meteen in laten graveren. Er zijn tal van mogelijkheden, zo heeft Abbygaehl een bestekset van Pieter Konijn en Archie een bestekset met allerlei verschillende voertuigen er op, maar je hebt ze bijvoorbeeld ook van de oude vertrouwde Nijntje en Woezel en Pip.

5. Kleding
Het klinkt misschien een beetje saai maar het kan zo’n ontzettend leuk cadeau zijn. Of je het nou zelf als cadeau geeft of op het lijstje zet voor andere mensen om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld kleding van een wat “luxer” of duurder merk, iets dat je normaal gesproken niet zo snel zou kopen. Archie heeft voor zijn verjaardag bijvoorbeeld een geweldig setje van Next gekregen die al een tijdje op mijn lijstje stond voor hem. Super leuk en het staat hem ook zo stoer!

6. Abonnement
Een tijdschrift abonnement is misschien wat te snel, maar een abonnement voor zwemlessen of bijvoorbeeld een dierentuin is op deze jonge leeftijd al wel heel erg leuk. Nu zal een heel abonnement voor veel mensen te duur zijn om cadeau te doen. Je kan hiervoor bijvoorbeeld ook aan mensen vragen of ze geld bij elkaar willen leggen zodat ze het samen kunnen geven. Of vraag van iedereen een kleine bijdrage zodat je zelf het abonnement af kan sluiten.

7. Nuttige dingen
Dit kan natuurlijk van alles zijn. Ik wou voor Archie bijvoorbeeld nog wat leuke kleine bakjes hebben om snacks in mee te nemen als we ergens heen gaan. Ik heb daarom bijvoorbeeld een leuk setje snackdoosjes van de Hema op zijn lijstje gezet (zie foto hierboven). Grappig was dat de reactie van de mensen die deze set zagen zo positief was en een aantal moeders gaf meteen aan zelf ook maar even langs de Hema te gaan omdat ze deze set ook graag voor hun kleintje wouden hebben. Maar er zijn nog tal van andere dingen die nuttig kunnen zijn. Denk aan nieuwe slofjes, een pyjama, een wasbare zwemluier, noem maar op.

8. Gepersonaliseerde dingen
Er zijn tegenwoordig zo veel leuke items die je kan laten personaliseren. Het besteksetje met naam is er daar natuurlijk al één van, maar voor Archie heb ik bijvoorbeeld een lettertrein gekocht met zijn naam. Voor Abbygaehl hebben we een boek waarbij de bladzijden dusdanig gevouwen zijn dat ze haar naam spellen. Maar je hebt bijvoorbeeld ook boekjes waarbij de naam van jouw kind gebruikt wordt in het verhaaltje. Lieve knuffeltjes met de naam van je kleintje er op of bijvoorbeeld een stoeltje met het geboortekaartje er op gedrukt. Stuk voor stuk super leuke dingen om cadeau te geven of te krijgen.

9. Speelgoedkist
Omdat de meeste kinderen zelfs op éénjarige leeftijd al omkomen in het speelgoed is het natuurlijk ook heel leuk om een gave speelgoedkist cadeau te krijgen waar je al (of een gedeelte van) dit speelgoed in op kan bergen. Kind blij en mama blij!

10. Nachtlampje
Tegenwoordig zijn er zulke ontzettend leuke nachtlampjes. Ze zijn dusdanig leuk dat je ze zelfs als decoratie voor in de babykamer kan gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een dino, maantje, wollig schaapje of een klein konijntje. Veel nachtlampjes zijn tegenwoordig ook echt kindvriendelijk, wat betekend dat je kindje het lampje mee in bed kan nemen als hij dat fijn vindt.

Ik merkte dat ik zelf vooral heel enthousiast was over de cadeau’s die geen speelgoed waren. Juist omdat ze over het algemeen zo nuttig zijn. En écht, mijn kleine meneertje heeft nu al meer dan genoeg speelgoed.

Wat voor cadeau’s staan er op het lijstje voor de verjaardag van jouw kindje? En wat voor cadeau’s word jij nou echt enthousiast van?

Er is in dit artikel gebruik gemaakt van affiliate links.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik val meteen voor dat serviessetje. Wat ziet dat er leuk uit met een vintage achtige uitstraling. Boeken vind ik ook top cadeau’s voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *